Gradspassering til 2.Grad

Gradspassering til 2.Grad

Publisert av Kansler Losje IX den 20.09.18. Oppdatert 18.04.20.

Onsdag 19. september kom restene av den karibiske orkanen Helene på besøk til Tønsberg. Tidvis blåste det så kraftig at en del på land, havnet i sjøen. Det forhindret ikke at nærmere 30 Brødre møtte opp til Losjemøte hvor Broder Steinar Grødem ble opptatt i 2. Grad. Broder Steinar (54) bor på Sem, et langt steinkast utenfor sentrum fra Norges eldste by. Han er gift og har tre sønner hvor den yngste er 19 år. Broder Steinar er utdannet sykepleier og arbeider ved akuttmottaket på Sykehuset i Vestfold/Tønsberg. Her forteller han hvordan han kom med i Losjen.

* En dag lå det et brev i postkassen med innbydelse til et informasjonsmøte. Jeg aner ikke hvem som står bak forslaget om å prøve å få meg med som medlem. Jeg ble nysgjerrig og møtte frem og fikk god informasjon, noe som førte til at jeg i januar har vært medlem i to år.

 

Etter oppgraderingen var det tid for fotografering. Vikarierende Jarl, Steinar Halvorsen (t.v.) var sentral i opptakelsen. Drott Stein Gusdal (t.h.) satt årvåken på sin plass i øst og fulgte med at alt ble utført ritualmessig riktig. Steinar Grødem (midten) så ikke ut til å ha noe imot litt ekstra oppmerksomhet på denne litt spesielle dagen. (Tekst og foto: Vidar Lunde)